Orthopedische schoenen

Damesschoen
Herenschoen
Kinderschoen

Wanneer confectieschoenen in combinatie met steunzolen niet voldoende zijn om comfortabel te kunnen stappen, is het mogelijk dat we u met orthopedische schoenen verder kunnen helpen. Nadat u van een erkend geneesheer een voorschrift voor orthopedische schoenen hebt gekregen, kan u bij ons terecht.

Geneesheren die een voorschrift mogen voorschrijven zijn: Geneesheer-specialist orthopedie, fysische geneeskunde en revalidatie, algemene heelkunde, pediatrie, reumatologie, neurologie, chirurgie en neuropsychiatrie.

Met dit voorschrift kan u bij een erkend orthopedisch schoentechnoloog naar keuze terecht, ook als de voorschrijvende arts u doorstuurt naar een specifiek adres. De patiënt heeft steeds het recht zelf een schoentechnoloog te kiezen.

Het belangrijkste is dat de orthopedische schoenen uw voetproblemen zo veel mogelijk verminderen. Daarnaast hechten we ook veel belang aan het uitzicht van de schoen. U kan een model  kiezen uit onze catalogus waarbij we u advies geven over de verschillende mogelijkheden. Deze catalogus kan u per categorie ook online bekijken door op ‘dames’, heren’ of ‘kinderen’ te klikken. De verschillende modellen kunnen in een kleur naar keuze gemaakt worden. Vindt u ergens anders een mooi model? Dan maken we dit zo goed mogelijk voor u na.

Wanneer u bij ons langskomt met een geschikt voorschrift, sturen wij een aanvraag op naar de adviserende geneesheer van de mutualiteit, verzekering of werkgever. Wanneer u voor het eerst orthopedische schoenen krijgt, wordt u enkele weken later opgeroepen voor controle door een adviserend geneesheer.

Na goedkeuring van het dossier door de mutualiteit maken we een afspraak voor een maatname: we maken als het ware een kopie van uw voeten, waarop we later de schoenen maken. Om er zeker van te zijn dat alles past, volgt er een controle met passchoenen. Daarna doen we eventueel enkele kleine aanpassingen en maken we de definitieve schoenen.